ONDER DE STERRENHEMEL

Samen zitten we op een terrasje en kijken wat naar de mensen om ons heen. Er fietst een meisje voorbij, ze heeft een gitaar op haar rug. ‘Dat zou ik nou nog weleens willen’ zegt hij voordat hij een slok neemt van zijn koude rosé.

‘Wat?’ Vraag ik geïnteresseerd.

‘Gitaar kunnen spelen! Of piano ofzo. Gewoon een muziekinstrument, en jij?’

‘Lijkt me ook wel wat,’ antwoord ik, ‘misschien klinkt dit suf maar ik zou ook weleens onder de sterrenhemel willen slapen.’

‘Zo! Romantisch hoor,’ zegt hij lachend.

We drinken onze glazen leeg, betalen de rekening en gaan richting huis. We hebben heerlijk gegeten, in het zonnetje. Ik ben er rozig van. In de auto zijn we wat stil tegen elkaar, ik vermoed dat hij dezelfde lome vibe heeft aangenomen als ik. Af en toe schenkt hij me een liefkozende blik toe.

‘Als we thuis zijn ga ik even lekker douchen denk ik, ben helemaal gaar.’

Hij beantwoordt mijn opmerking met een lach en een zachte knijp in mijn bovenbeen. Hij oppert om daarna lekker in bed een filmpje op te zetten. Zijn aanraking heeft iets aangewakkerd, een bepaald verlangen bloeit in me op. Thuis aangekomen spring ik onder de douche. Ik laat de badkamerdeur een klein stukje openstaan in de hoop dat hij erbij komt.

Mijn hint komt duidelijk niet goed over, in het voorbijgaan duwt hij de deur dicht. Plan mislukt. Ik neem iets langer de tijd voordat ik de douche weer uitzet. Ik droog me af, trek een string en T-shirt aan en loop naar beneden. Met een grote smile op zijn gezicht staat hij in de woonkamer.

‘Wat is er?’ Vraag ik.

‘Kom eens even buiten kijken.’

Hij gaat me voor de tuin in. In de tuin, in de schaduw van onze boom heeft hij een soort plank gemaakt van onze pallet bank. Ons matras heeft hij erop gelegd. Hij heeft het opgemaakt met kussens en lakens. Aan beide kanten staat een glas drinken en in het midden een grote bak popcorn.

‘Wauw!’ Zeg ik, ‘dit heb je snel bedacht! Gaan we hier een filmpje kijken?’

‘Ja! En slapen, onder de sterrenhemel. Dat wilde je toch?’ Hij kijkt me trots aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Releated

BIJZONDERE BIJLES

Ik zucht diep terwijl ik uit het raam van de bus staar. Waarom heb ik weer vijf keer op die snooze knop gedrukt? Opstaan is sowieso voor veel studenten al een hel, en dan al helemaal na de vakantie. Het vooruitzicht dat ik weer een half uur te laat ben bij Management & Organisatie en […]

ZIJN VERJAARDAG

Vandaag is het zijn verjaardag. We hebben allebei gewoon gewerkt. Er is dus nog niet veel tijd geweest om het samen te vieren, maar dat geeft niet. Ik heb namelijk iets leuks bedacht. Terwijl hij staat te douchen maak ik de slaapkamer gezellig. Ik doe de gordijnen dicht en steek wat kaarsjes aan. Inclusief een […]